Formació i comunicació

Formació

L’Espigall realitza un extens ventall de formació en el camp de l’agricultura. Des de cursos especialitzats per a pagesos, passant per formacions científico-tècniques per a especialistes o cursos oberts a la ciutadania. També ha creat un seguit de productes adaptats per a la realització de tallers a les escoles amb l’objectiu d’inculcar els valors de la sostenibilitat i la producció d’aliments als més petits.

 

Alguns del projectes realitzats

 Cursos d’agricultura ecològica homologats per la Generalitat a la fundació Emys. http://fundacioemys.com/index.php?option=com_content&view=article&id=334&Itemid=60

Cursos de formació per a pagesos del Vallès Oriental promoguts pel Consell Comarcal del Vallès Oriental. Curs varietats locals de mongetes i Programa – Curs rotacions i associacions

 Cursos de l’Espigall a can Draper durant 3 anys.

  1. Curs pràctic d’horta amb varietats locals 2014
  2. Curs bàsic d’horta ecològica i de varietats locals
  3. Curs avançat d’horta ecològica i de varietats locals
  4. Curs d’horts urbans ecològics i de varietats locals

Curs de planificació i mecanització d’horta ecològica“, realitzat a Andorra per a l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra.

 

Ponències i jornades

L’Espigall pot oferir ponències i jornades per a diversos públic i temàtiques vinculades a l’agricultura, a l’alimentació sana i saludable, a la sensibilització ambiental i al canvi climàtic i canvi global ambiental.

 

Algunes de les ponències realitzades

–  Jornada PATT -5 de novembre de 2015-.  Jornada_PATT_control_plagues_15_11_05 (2)

–  Jornada PATT – 15 de maig 2015: Ametlla del Vallès_fertilitat del sòl_150515_460

– “6a. Jornada anual d’actualització de coneixements sobre el canvi climàtic del GECCC 2014“. Os de Balaguer, 27/06/2014.

 

Llibres i materials comunicatius

L’Espigall ha redactat nombrosos llibres i materials comunicatius encarats a la difusió de la sostenibilitat, la conservació del patrimoni natural i cultural i la promoció de l’agricultura sostenible. En aquest sentit, els projectes editorials de l’Espigall es poden adaptar a les necessitats del client i permeten la creació de productes d’alt valor afegit i de fàcil comprensió.

 

Alguns dels materials divulgatius

2ag21

 

Descarrega’t l’Agenda 21 https://www.gencat.cat/odecat/html/descargar/agenda21.pdf

 

Guia de camp de l’Ametlla del Vallès: recurs pedagògic fer a a partir de nombroses fitxes que expliquen el patrimoni d’un poble.

 

2guiacamp

Masies de l’Ametlla del Vallès, 1000 anys d’estructuració d’un territori. Recull de les principals masies de l’Ametlla del Vallès i els seu patrimoni rural i agrari adjacent.

masies

Patrimoni natural de Catalunya. Redacció d’un dels capítols del Cingles de Bertí.

 

 

Varietats locals de mongetes del Vallès Oriental, caracterització de 22 varietats locals.  Enfocat a la difusió de les llegums més característiques d’aquesta comarca.varietats_mongetes

L’hort del segon origen. L’horticultura del futur amb arrels al passat. Manual d’horticultura ecològica amb varietats locals.

coberta segon origenfinal

Inspirat en la novel·la de Pedrolo “El mecanoscrit del segon origen” aquest llibre que s’ha confeccionat en paral·lel a la pel·lícula del segon origen (dirigida per Carles Porta i amb guió original de Bigas Luna), explica el viatge d’un científic (el pare de l’Alba, la protagonista) al llarg de tot Catalunya a la recerca de les evidències d’un insperat canvi climàtic. El viatge li permet descobrir un futur incert que el motiva a escriure un llibre on revel·la els secrets que han de premetre a la seva filla, i a les generacions futures, sobreviure en un context d’escassetat gràcies a l’agricultura basada en les varietats locals i el coneixement tradicional.

El llibre, permet al lector aprendre diverses tècniques d’horticultura ecològica i com aplicar-les per cultivar varietats locals d’horta i fruiters (el llibre en recull més de 500).