Els serveis ambientals

A l’Espigall produïm hortalisses però també produïm serveis ambientals.

Som ambientòlegs i pagesos, i això ens dóna flexibilitat per poder portar a terme tasques de:

– Recerca

– Assessorament

– Formació

 

Algunes de les que hem realitzat aquest any han estat:

PONÈNCIES:

– “Especificitats de l’horticultura ecològica. Elements conjunturals d’un hort. La planificació de cultius. L’associació de cultius. La rotació de cultius. La mecanització de l’horta. El calendari de sembres, plantades i recol.lecció“. Riudarenes, 18/01/2014 dins del marc del PATT (Pla Anual de Transferència Tecnològica).

– “L’agrobiodiversitat agrícola del Vallès: estat actual i reptes“. Bigues i Riells, 25/01/2014.

– “L’accés a la terra a Europa i a Catalunya“. Santa Coloma de Farners, 10/04/2014.

– “6a. Jornada anual d’actualització de coneixements sobre el canvi climàtic del GECCC 2014“. Os de Balaguer, 27/06/2014.

RECERCA I ASSESSORAMENT:

– “Estudi de caracterització de varietats locals de mongetes del Vallès Oriental“, realitzat per al Consell Comarcal del Vallès Oriental.

– “Continguts i fotografies d’un llibret divulgatiu de les varietats locals de mongeta del Vallès Oriental“, realitzat per al Consell Comarcal del Vallès Oriental.

– “Propostes de gestió dels recursos hídrics de Palou per a usos agraris en el marc del projectes SUD EAU2“, realitzat per a l’Ajuntament de Granollers. Vegeu: Newsletter SUD’EAU2.

– ” Protocol de gestió del banc de llavors comarcal del Vallès Oriental i creació d’una base de dades per a la seva gestió“, realitzat per a l’Ajuntament de Granollers.

– “Taller: La producció hortícola amb varietats locals, una eina de custòdia del territori“, realitzat per a la Xarxa de Custòria del Territori en el marc de la VIII Diada de tècniques de la XCT.

– “Curs de planificació i mecanització d’horta ecològica“, realitzat a Andorra per a l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra.

– “Visites de seguiment del Pla de Desenvolupament Rural“, realitzades per a l’Associació Paisatges Vius.

“Seminari Agricultura i Medi Ambient: És possible fer viable una explotació agrícola amb varietats locals?“, realitzat per al GOB Menorca a Ciutadella i a Castelló d’Empúries.