Formació

Formació

L’Espigall realitza un extens ventall de formació en el camp de l’agricultura. Des de cursos especialitzats per a pagesos, passant per formacions científico-tècniques per a especialistes o cursos oberts a la ciutadania. També ha creat un seguit de productes adaptats per a la realització de tallers a les escoles amb l’objectiu d’inculcar els valors de la sostenibilitat i la producció d’aliments als més petits.

finalweb

 

Tallers per a escoles

(Tu ets la llavor del canvi)

Taller 1 – La llavor del canvi i la seva relació amb l’hort

Taller 2 – La llavor del canvi i la seva relació amb el món

Taller 3 – El Cicle de l’Aigua

Taller 4 – Agroecologia: ciències naturals a l’hort

Taller 5 – Sortida botànica

Formació escolar espigall

Ponències i jornades

L’Espigall pot oferir ponències i jornades per a diversos públic i temàtiques vinculades a l’agricultura, a l’alimentació sana i saludable, a la sensibilització ambiental i al canvi climàtic i canvi global ambiental.

 SAMSUNG

Llibres i materials comunicatius

L’Espigall ha redactat nombrosos llibres i materials comunicatius encarats a la difusió de la sostenibilitat, la conservació del patrimoni natural i cultural i la promoció de l’agricultura sostenible. En aquest sentit, els projectes editorials de l’Espigall es poden adaptar a les necessitats del client i permeten la creació de productes d’alt valor afegit i de fàcil comprensió.

 

Alguns dels materials divulgatius

2ag21

 

Descarrega’t l’Agenda 21 https://www.gencat.cat/odecat/html/descargar/agenda21.pdf

 

Guia de camp de l’Ametlla del Vallès: recurs pedagògic fer a a partir de nombroses fitxes que expliquen el patrimoni d’un poble.

 

2guiacamp

Masies de l’Ametlla del Vallès, 1000 anys d’estructuració d’un territori. Recull de les principals masies de l’Ametlla del Vallès i els seu patrimoni rural i agrari adjacent.

masies

Patrimoni natural de Catalunya. Redacció dels capítols del Cingles de Bertí.

 

Resultat d'imatges de patrimoni natural de catalunya llibre enciclopedia cata

Varietats locals de mongetes del Vallès Oriental, caracterització de 22 varietats locals.  Enfocat a la difusió de les llegums més característiques d’aquesta comarca.varietats_mongetes

L’hort del segon origen. L’horticultura del futur amb arrels al passat. Manual d’horticultura ecològica amb varietats locals.

coberta segon origenfinal

Inspirat en la novel·la de Pedrolo “El mecanoscrit del segon origen” aquest llibre que s’ha confeccionat en paral·lel a la pel·lícula del segon origen (dirigida per Carles Porta i amb guió original de Bigas Luna), explica el viatge d’un científic (el pare de l’Alba, la protagonista) al llarg de tot Catalunya a la recerca de les evidències d’un insperat canvi climàtic. El viatge li permet descobrir un futur incert que el motiva a escriure un llibre on revel·la els secrets que han de premetre a la seva filla, i a les generacions futures, sobreviure en un context d’escassetat gràcies a l’agricultura basada en les varietats locals i el coneixement tradicional.

El llibre, permet al lector aprendre diverses tècniques d’horticultura ecològica i com aplicar-les per cultivar varietats locals d’horta i fruiters (el llibre en recull més de 500).